Cégelemzés

Cégelemzés

Vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzése és értékelése.

Kinek készítünk cégelemzést?

 • Tulajdonos részére (belső ellenőrzés)
 • Menedzsment részére (belső könyvvizsgálat)

A cégelemzés egy átfogó tevékenység, amely a költséggazdálkodástól a likviditásvizsgálaton keresztül a munkaerő gazdálkodásig terjedhet. A cégátvilágítás összefoglaló értékelést ad a cégvezetés számára, ugyanakkor javaslatokat fogalmaz meg a változtatásokra. Cégünk munkatársai, valamint a velünk együtt tevékenykedő szakértők rendkívül nagy figyelmet fordítanak az ügyfelekkel kapcsolatos információk bizalmas kezelésére, a titoktartási kötelezettség legszigorúbb betartására. Társaságunk a fenti vizsgálatok alapján a szükséges változtatásokra javaslatot tesz, és megoldási alternatívákat dolgoz ki a cégvezetés számára.

Kérje segítségünket, állunk szíves rendelkezésére!
 

Cégalapítás:

Új társaság (bt, kft, rt, kht) alapítása esetén a cégalapítás folyamatát, Társasági átalakulás esetén a könyvvezetést, a könyvvizsgálatot és a jogi munkát összehangoltan biztosítjuk ügyfeleink számára. A megfelelő képviselet szintén része a fenti folyamatnak.

Hatóságok előtti képviselet

Vállaljuk alapítás alatt álló, és már meglévő cégek folyamatos és teljes körű képviseletét az adóhatóságok előtt. A képviselet történhet állandó vagy eseti megbízással, ellenőrzéseknél vagy a működés során szükségessé váló egyéb esetekben.

A fenti két tevékenységünkhöz kapcsolódóan, cégalapítás esetén az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésre:

 • Előzetes egyeztetés, konzultáció a cégalapítás legfontosabb kérdéseivel, azaz a társasági forma kiválasztásával, a vállalkozás tevékenységi körének meghatározásával és az alapvető elszámolási lehetőségek felvázolásával kapcsolatban, érintve az egyes formák közötti adózási különbségeket.
   
 • Segítségnyújtás a jogi képviselet ellátásában jártas ügyvéd, ügyvédi iroda kiválasztásában, a kiválasztott jogi szakértőkkel való folyamatos együttműködés biztosítása.
   
 • A társaság adóhatósági bejelentkezésének intézése.
 • Az előtársasági időszak (az az időszak, amikor a cég alapítás, azaz cégbírósági bejegyzés alatt áll) könyvvezetésével és zárásával kapcsolatos számviteli és adózási feladatok ellátása.

Cégalapítás után az alábbi eseti vagy folyamatos szolgáltatásokat kínáljuk:

 • A bejegyzett cég könyvvezetésének, bérszámfejtési, munkaügyi és statisztikai adatszolgáltatási feladatainak ellátása, szükség esetén javaslattétel könyvvizsgáló kiválasztására, a választott könyvvizsgálóval való folyamatos együttműködés.
   
 • Könyvvizsgálati feladatok ellátása, együttműködés a könyvvezetést végző személy vagy társaság kiválasztásában.
   
 • Folyamatos képviselet az adóhatóságok előtt.
 • Eseti vagy folyamatos adótanácsadás.

IntroWeb Kft. | Keresőoptimalizálás, Weboldal készítés Szeged